Soepele implementatie van BgZ en zibs

Wilt u in uw organisatie aan de slag met zibs of de BgZ? Wij staan voor u klaar! We beschikken over veel kennis en ervaring waarmee we u kunnen helpen bij een soepele implementatie. 

 

Het uitwisselen van zorginformatie is een complex proces. Wij hebben dit proces in kaart gebracht en beschreven in een algemeen model met acht stappen: het Uitwisselingsmodel. U kunt het Uitwisselingsmodel hier downloaden.

Dit generieke model geeft overzicht en helpt bij het zetten van de stappen die nodig zijn om patiëntgegevens goed en veilig digitaal uit te wisselen tussen twee zorgorganisaties.

 

Bij het verbeteren van de registratie met behulp van zibs en BgZ komt heel wat kijken, van het meekrijgen van zorgprofessionals tot aanpassen van de kleinste technische details van de epd's, en alles wat daartussen zit.

Ons uitgangspunt is dat het zorgproces en niet de techniek leidend moet zijn. Dat betekent niet dat er voor zorgverleners niets verandert als de registratie wordt verbeterd. Zij moeten anders gaan registreren, met minder tekst in vrije velden en meer gestandaardiseerd vastleggen in gestructureerde velden. Dat is écht anders werken en dat gaat niet vanzelf. Tegelijk willen we nog meer profijt halen uit de verbeterde registratie door gegevens beschikbaar te maken voor andere doeleinden, zoals voor kwaliteitsregistraties en wetenschappelijk onderzoek.

Wij ontwikkelen in samenwerking met de ziekenhuizen en zorgorganisaties good practices op deze gebieden en stellen onze kennis en ervaring breed beschikbaar.


Zo kunnen we u helpen!

Naar adviseurs, kennis en tools