Registreren is mensenwerk

Anders werken

Eenduidig  registreren vergt goed ingerichte systemen maar óók een andere manier van denken en doen van alle betrokkenen in de ziekenhuizen. Dat geldt voor dokters, verpleegkundigen en andere zorgverleners en net zo goed voor ICT-ers, bestuurders en partijen die zorginformatie hergebruiken. Het gedeelde uitgangspunt is dat het zorgproces centraal staat en dat de zorginformatie eenmalig en eenduidig vastgelegd wordt als onderdeel van dat zorgproces. 

 

Wij staan klaar om degenen te ondersteunen die binnen hun eigen organisatie verantwoordelijkheid willen nemen in deze verandering. Samen met de voorlopers in het veld willen wij bestaande routines doorbreken en digitale uitwisseling in de zorg mogelijk maken. We dragen kennis en argumenten aan en we kunnen helpen om anderen in de organisatie te overtuigen en te motiveren .

 

 

Tools

Op onze site vind je verschillende tools  die je vrij kunt gebruiken - handleidingen, standaarden, filmpjes, animaties en nog veel meer.

Kijk bijvoorbeeld naar:Verdiepingssessies

We houden regelmatig online Verdiepingssessies over onderwerpen die te maken hebben met het thema Registreren is mensenwerk. Bijvoorbeeld deze sessie over optimaal gebruik van het epd. 

 

Hier kun je je aanmelden voor toekomstige Verdiepingssessies en de sessies die al geweest zijn terugkijken.

 

Good practices

Laat je inspireren door de vele praktijkverhalen op onze site: uitgebreid beschreven voorbeelden en good practices, vanuit verschillende perspectieven en met veel praktische tips.

 

Projecten

We helpen zorgprofessionals om inzicht te krijgen in hun eigen feitelijke registreergedrag én het registreergedrag te optimaliseren. 

 

Klik op de projecten als je er meer over wilt weten.

 Wij denken graag mee!

Binnen het thema Registeren is mensenwerk zetten we in op het bevorderen van het bewust zijn en het ‘willen’ met inzet van bijvoorbeeld de serious game Medisch Centrum Oost. Daarmee stimuleren we zorgprofessionals om na te denken over de noodzaak van eenduidig en eenmalig registreren en hun eigen rol daarbij onder de loep te nemen. Daarnaast nemen we het daadwerkelijk gebruik van het epd onder de loep. Zo werken we toe naar de gouden combinatie van gemotiveerde zorgverleners die goed zijn getraind in het gebruik van hun epd en een epd dat is ingericht om de zorgprofessionals optimaal te ondersteunen bij het eenduidig registreren. 

 

Neem gerust contact op, onze adviseurs stellen hun kennis en ervaring graag beschikbaar!

 

Dit wil je misschien ook lezen:

 

 

 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Stel je vraag aan Larissa Frank.
Mail haar

We horen graag van je.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.