Hergebruik van zorginformatie

Zorginformatie die eenduidig is vastgelegd, is geschikt voor hergebruik. De gegevens kunnen worden gebruikt door andere zorgverleners in eigen huis of in een zorgnetwerk, als onderdeel van het zorgproces. De gegevens kunnen worden overgenomen voor kwaliteitsregistraties. En ze kunnen de basis vormen voor wetenschappelijk onderzoek.

 

In het ideale scenario kunnen de gegevens waarmee de kwaliteit wordt gemeten rechtstreeks worden opgehaald uit het epd. Zo voegt de kwaliteitsregistratie geen extra registratielast toe. Dat is nu vaak helaas nog anders. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gegevens die toch al worden vastgelegd als deel van het zorgproces, moet er een complete set gegevens speciaal voor de kwaliteitsregistratie worden ingevoerd. Dubbel werk dus, én kans op fouten bij het overtypen. Wat zou het mooi zijn als die gegevens direct uit het primaire zorgproces worden aangeleverd aan de kwaliteitsregistraties! 

 

Hergebruik van eenduidig vastgelegde zorginformatie is daarnaast heel belangrijk voor een goed functionerend (regionaal) zorgnetwerk. Alle betrokken zorgverleners moeten steeds beschikken over actuele en juiste patiënteninformatie, zodat de patiënt niet steeds opnieuw hetzelfde verhaal hoeft te vertellen.

Eenduidig vastgelegde data kunnen ook hergebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek naar een bepaalde aandoening.

 

Wij denken graag mee!

Wij hebben veel ervaring met hergebruik van gegevens voor kwaliteitsregistraties. We werken ook mee aan projecten die zich richten op hergebruik en uitwisseling ten dienste van de  samenwerking in regionale oncologienetwerken. Onze adviseurs stellen hun kennis en ervaring graag beschikbaar!

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Stel je vraag aan Gé Klein Wolterink. Bel 06 196 267 67 of mail hem.
Mail Gé

We horen graag van je.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.