Nieuws

Terugblik symposium Verbinden en Innoveren met SNOMED en workshop Eenduidige registratie van zorginformatie voor hergebruik

Publicatie datum: 26 februari 2020

Hoe zorgen we voor eenheid van taal en eenduidige uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverlener en patiënt en tussen zorgverleners onderling? Dat was het thema van het symposium ‘Verbinden & Innoveren met SNOMED’ dat op 13 februari op het trainingscentrum van de KNVB in Zeist werd gehouden. Een terugblik van dit symposium vindt je op de website van Nictiz.

 

Namens Registratie aan de bron gaven Yoen van der Linden, pijlertrekker Kwaliteitsregistraties, en Hilde Schwantje, projectleider dossier LROI, de workshop 'Eenduidige registratie van zorginformatie voor hergebruik'. Hierin behandelden ze twee praktijkvoorbeelden van uniforme en gestructureerde verslaglegging voor adequate gegevensuitwisseling en hergebruik: de verduurzaming van de dataset Landelijke Registratie voor Orthopedische Implantaten (LROI) en de implementatie van de kwaliteitsregistratie cataract met de afdeling Oogheelkunde van het Radboudumc.

 

Doeboek

 

In beide casussen is gewerkt volgens de stappen van het Doeboek en de principes van Registratie aan de bron: zorgproces centraal, gegevens worden tijdens het zorgproces eenduidig vastgelegd of hiervan afgeleid en gegevens worden aangeleverd en uitgewisseld volgens landelijke standaarden, zoals de zibs en de zibs van de BgZ. In de workshop werd verder ingegaan op de aanpak en de toepassing van SNOMED en zibs bij gestructureerde verslaglegging.

  

Een verslag van de workshop 'Eenduidige registratie van zorginformatie voor hergebruik' vindt u: hier

 

Meer informatie over het Doeboek bij de tools op deze website.