Jaarbeeld 2019
Nieuws

It's so hard when it doesn't come easy

Publicatie datum: 13 november 2019

 

Saskia de Jong, Roadmaptrekker UMCG

 

Saskia de Jong is roadmap trekker in Groningen en vertelt: "Dan heb je net een epd geïmplementeerd en moeten er ‘ineens’ standaarden ingevoerd worden. Dan moet je uitleggen dat je met slechts het invullen van open velden in de epd nog niet met ‘de buren kunt praten’. Dus wat moet je doen?"

 

Tijdens de programmadag deelt Saskia haar learnings. Ten eerste deze: zorg ervoor dat je het hogere doel niet uit het oog verliest, namelijk het zorgen voor goede gezondheid van de burger. Daarnaast is haar vertrekpunt geweest ‘het aan de praat krijgen van de keten’, zodat het helder is dat je informatie met elkaar moet delen. En ze vertelt dat zij het nog moest stellen zonder het implementatiemodel dat ontwikkeld is binnen het programma Registratie aan de bron en dus haar eigen implementatiemodel hanteerde. Een implementatiemodel is van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat betrokkenen het over hetzelfde hebben.

 

Tot slot deelt ze met ons dat de implementatie van de BzG in volle gang is maar nog niet staat. Het is een fase van lopend en groeiend leren. Daarom is het zo fijn om nu kennis en ervaring met elkaar te delen. Het advies waarmee Saskia afsluit? Blijf zwemmen en doorgaan.

Saskia 111948622797