Nieuws

VIPP draait ook om samen goed registreren

Publicatie datum: 26 juni 2019

In het zonnige Dalfsen sloten de CMIO, CNIO en een arts aan bij de functioneel beheerders van Isala tijdens hun teamdag. Samen speelden ze de serious game van Registratie aan de bron. De groep had na afloop duidelijk op het netvlies dat in het zorgproces eenmalig, eenduidig registreren voor hergebruik teamwork is. Als de een iets nalaat, heeft de ander daar last van.

Schermafbeelding 2019 11 27 om 20.40.34 111954716179

Die ander kan een collega zijn, maar ook de patiënt. Want voeren zorgprofessionals zorggegevens onjuist of onvolledig in, dan is er voor de patiënt niets te zien in het EPD en zijn de gegevens onbruikbaar voor het PGO. En juist bij het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) dat in de algemene ziekenhuizen loopt, staat meer inzicht voor de patiënt in de eigen zorg centraal. VIPP gebruikt daarvoor de Registratie aan de bron principes en standaarden.

 

De serious game maakt het belang van teamwork voelbaar en het inleven in elkaars verantwoordelijkheden makkelijker. De CMIO herkende veel van de ervaren problemen in de game. Het besef van de keten, de impact van het eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik, zit met één game dus al goed tussen de oren.