Nieuws

Nieuwe programmaleider Registratie aan de bron

Publicatie datum: 1 oktober 2019
Schermafbeelding 2019 11 25 om 10.42.52 111954924881

Carolien Bouma is benoemd tot de nieuwe programmaleider voor Registratie aan de bron. Zij start 1 oktober in deze functie. Carolien heeft vele jaren strategische beleidservaring in de wetenschap en curatieve- en preventievezorgsector.

 

Carolien Bouma werkte bij het UMC Utrecht, ZonMw en de laatste jaren bij de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) als coördinerend beleidsadviseur en plaatsvervangend directeur / MT-lid. Carolien is zeer bekend met het programma omdat zij vanuit de NFU nauw betrokken is geweest bij het ontstaan en de groei van het programma.

 

Carolien: “Verbeteren van de zorg is wat mij drijft. Het mooie van dit programma is dat het de registratielast voor de zorgprofessionals daadwerkelijk kan helpen verminderen en het bovendien de kwaliteit van de gegevens en de uitwisselbaarheid verbetert. Zo blijft er meer tijd over voor waar het echt over gaat: het goede gesprek met de patiënt. De komende jaren ga ik mij volop inzetten om de implementatie van het principe van Registratie aan de bron te realiseren.”

 

Onze huidige programmaleider, Joyce Simons, die vanaf eind 2015 bij Registratie aan de bron betrokken was, neemt in oktober afscheid. Onze dank gaat uit naar alles wat zij de afgelopen jaren heeft gedaan om het programma stevig op de kaart te zetten en draagvlak te creëren voor het principe van Registratie aan de bron bij vele zorgpartijen in Nederland.