Nieuws

Archituurdocument vastgesteld en beschikbaar

Publicatie datum: 4 juli 2016
'In de afgelopen jaren hebben we veel tijd besteed aan het ontwikkelen van zorginformatiebouwstenen (zibs). Maar het is ook belangrijk om ondersteuning te bieden bij hoe je die zibs nu in de praktijk gebruikt. Dat staat in dit Architectuurdocument.'

Gé Klein Wolterink ondersteunt het programma Registratie aan de bron als inhoudelijk expert. Het Architectuurteam van het programma ontwikkelde het document dat gisteren werd vastgesteld. ‘Een mijlpaal’, noemt programmamanager Joyce Simons dat.

Het Architectuurdocument beschrijft de grondbeginselen van de zibs en hoe ze gebruikt kunnen worden in de praktijk van de zorg. Het is bedoeld voor projectleiders, inhoudelijk deskundigen, ontwikkelaars, leveranciers en anderen die betrokken zijn bij het programma. Daarnaast is interessant voor bestuurders, managers en anderen die geïnteresseerd zijn in visie, doelstellingen en de praktische context van het programma.Het volledige Architectuurdocument gaat bestaan uit meerdere volumes rond specifieke thema’s. Dit eerste volume is het basisdocument.