Nieuws

75 cursisten opgeleid in Basisgegevensset Zorg

Publicatie datum: 19 mei 2017
  • #BgZenzibsimplementatie

Maar liefst 75 cursisten uit 48 verschillende zorginstellingen zijn in de afgelopen weken opgeleid in het gebruik van de Basisgegevensset Zorg. Op 6 september is er opnieuw een algemene training

Schermafbeelding 2019 12 16 om 11.41.54 111953106986

Dat is de minimale set van patiëntgegevens die in het zorgproces moet worden vastgelegd. Het gaat om gegevens die het belang van één specialisme, ziektebeeld of beroepsgroep overstijgen en die onmisbaar zijn voor de continuïteit van zorg.

 

VIPP en Registratie aan de bron

 

De Basisgegevensset Zorg is ontwikkeld binnen het programma Registratie aan de bron. Het gebruik van de BgZ is een voorwaarde voor deelname aan het VIPP-programma. De trainingen, die een halve dag duurden, werden dan ook door VIPP en Registratie aan de bron samen gegeven. Er waren er drie: op 6 en 11 april en op 16 mei. Deelnemers waren enthousiast en beoordeelden de bijeenkomst met gemiddeld bijna een acht.

 

Gemist?

 

Benieuwd naar de inhoud van de training? Je kunt de presentatie hieronder downloaden. Of bekijk de films van alle presentaties. Heb je de trainingen gemist, maar wil je alsnog opgeleid worden in het gebruik van de Basisgegevensset Zorg? Het programma Registratie aan de Bron organiseert op 6 september opnieuw een algemene training Basisgegevensset Zorg. Er zijn geen kosten aan verbonden. De training vindt plaats in de regio Utrecht.