Event | 17 juli 2017

Meet and Greet Citrienfonds

Publicatie datum: 17 juli 2017
Bezoek de drie Registratie-aan-de-bronsessies tijdens de Meet and Greet van het Citrienfonds!
Het Citrienfonds helpt duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg te ontwikkelen. Het fonds, uitgevoerd door de NFU en ZonMw, is speciaal hiervoor door minister Schippers van VWS ingesteld voor de periode van 2014 tot 2018. ​Tijdens de jaarlijkse Meet and Greet van het Citrienfonds verzorgt Registratie aan de bron maar liefst drie workshops!

Gaming helpt bij het invoeren van eenduidig en eenmalig vastleggen van zorggegevens

Registratie aan de bron gaat niet alleen over technische aanpassingen, zorginformatiebouwstenen en informatiestandaarden. Het gaat minstens zozeer over een andere manier van werken. Het Citrienprogramma Registratie aan de bron ontwikkelt middelen om eenduidige vastlegging gemeengoed te maken in de zorginstellingen. Een van de middelen is een spelsimulatie, ook wel een serious game genoemd. In de workshop tijdens de Meet and Greet Citrienfonds 2016 hebben de deelnemers hier al over meegedacht. Daarna heeft Registratie aan de bron de game doorontwikkeld tot de definitieve versie, die zorgverleners kan helpen om zich de nieuwe manier van werken eigen te maken. Kom je de game spelen?

Registratie aan de Bron: het plezier van eenduidig vastleggen van zorginformatie

Het streven van het Citrienprogramma Registratie aan de bron is eenduidige en eenmalige vastlegging van zorginformatie tijdens het zorgproces voor meervoudig gebruik. In ziekenhuizen en zorginstellingen worden de principes in de praktijk gebracht. Bijvoorbeeld voor de overdracht van informatie tussen zorgverleners binnen en tussen instellingen en voor automatische aanlevering naar kwaliteitsregistraties. Benieuwd? We ontmoeten je graag bij deze sessie!

Registratie aan de Bron: de waarde van automatische aanlevering aan kwaliteitsregistraties

Het streven van het Citrienprogramma Registratie aan de bron is eenduidige en eenmalige vastlegging van zorginformatie tijdens het zorgproces voor meervoudig gebruik. Daarom is dit jaar een impuls gegeven aan implementatiepilots waarbij zorginformatie wordt hergebruikt voor automatische aanlevering aan kwaliteitsregistraties, waaronder de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) en de kwaliteitsregistratie voor Parkinson (ParkinsonInzicht). Wil je weten hoe dit verlopen is en wat hergebruik van zorggegevens in de praktijk oplevert voor de zorg en zorgverleners? Geef je op voor deze sessie!

Deelname aan de Meet and Greet is gratis, en vanaf nu is aanmelden mogelijk.