Nieuws

Zorginformatie altijd en overal beschikbaar: gebruik BgZ zal flinke stap voorwaarts zijn

Publicatie datum: 13 juli 2018
Zowel in een boeiend artikel in De Groene Amsterdammer als in Skipr wordt deze week benadrukt hoe belangrijk het is dat zorgverleners overal kunnen beschikken over de juiste zorginformatie, om zo veilige en goede zorg te kunnen geven aan patiënten.
We maken een flinke stap als alle zorgverleners én patiënten gebruikmaken van de Basisgegevensset Zorg (BgZ). De BgZ is in het programma Registratie aan de bron ontwikkeld om een goede overdracht en continuïteit van zorg op een zo praktisch mogelijke manier snel realiteit te maken. De set bevat patiëntgegevens waarover alle zorgverleners moeten en willen beschikken. De BgZ is een van de landelijke standaarden voor uitwisseling van patiëntinformatie en wordt o.a. via de programma’s VIPP, MedMij, @Patientconnect en Registratie aan de bron bij zorginstellingen geïmplementeerd in de verschillende epd’s en technische systemen.

We schreven er onlangs dit artikel over waarin ook een patiënt en huisarts/toekomstig ziekenhuisarts vertellen waarom zij hopen dat de BgZ zo snel als mogelijk ook echt gebruikt wordt.