Nieuws

Van ‘plezierdokter’ tot ‘De Oversteek’: programmadag 2016

Publicatie datum: 10 juli 2016
'Benoem een 'plezierdokter', die laat zien hoeveel plezier je kunt hebben van Registratie aan de bron'. Of 'Begin volgend jaar met 'De Oversteek'. Een pilot waarbij twee ziekenhuizen met elk een ander epd-systeem voor een specifieke groep patiënten gegevens gaan uitwisselen'. Aan goede ideeën geen gebrek, op woensdag 29 juni.
Tijdens deze programmadag kwamen de betrokkenen bij Registratie aan de bron bij elkaar om de huidige stand van zaken en de toekomst van het programma door te nemen.

‘Wij willen een platform waar je kunt aangeven waar je mee bezig bent, bijvoorbeeld het uitwisselen van beelden. Als je hier twee andere ziekenhuizen mee kunt krijgen in jouw idee, heb je al een groep. Met die groep maak je dan binnen drie maanden een referentieproduct, waar iedereen iets aan heeft’, was een ander idee. En ‘we gaan minder registreren, alleen nog maar de gegevens die echt in de zorg gebruikt worden.’ Zo passeerden er verschillende ideeën de revue, die zullen worden gebruikt voor de contouren van het jaarplan voor 2017.

‘s Middags werden er maar liefst dertien flitspresentaties gehouden over de stand van zaken in het programma. Dat gebeurde in het kader van de sitevisit van de Beoordelingscommissie van ZonMW. De presentaties waren onderverdeeld in drie thema’s: ‘Zib’s, Hergebruik en Verspreiding.De vertegenwoordiging van ZonMW toonde zich na afloop erg tevreden. ‘De dag was goed georganiseerd, zeer informatief en geslaagd. We hebben als commissie nu goed zicht op de projecten.’