Nieuws

Serious game in studie Medische Informatiekunde

Publicatie datum: 10 juli 2017
Medisch Centrum Oost, de serious game van Registratie aan de bron, wordt met ingang van komend collegejaar ingezet in het onderwijs aan studenten Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.
De game is vanuit Registratie aan de bron ontwikkeld om (toekomstige) zorgprofessionals en hun ziekenhuiscollega’s te laten ervaren hoe belangrijk correct, eenmalig vastleggen van zorginformatie voor meervoudig gebruik is.

Tweedejaars

In de tweedejaarsmodule ‘Registratie en classificatie’ van de studie Medische Informatiekunde wordt uitgebreid aandacht besteed aan het belang van Registratie aan de Bron, en aan de eisen die dat stelt aan zorginformatiesystemen en gebruikers. Vanaf komend jaar zullen de studenten in de game ervaren wat het praktisch belang en de uitdagingen zijn in de dagelijkse zorgpraktijk.

Beter bijdragenRonald Cornet, associate professor van het Amsterdam Public Health Research Institute: ‘We verwachten dat studenten door deze ervaring na hun afstuderen nog beter zullen kunnen bijdragen aan het realiseren van de ambities van het programma en het ministerie van VWS.’