Nieuws

Kom de Registratie-aan-de-brongame spelen op de Citriendag!

Publicatie datum: 1 juli 2017
Op vrijdag 17 november houdt het Citrienfonds zijn jaarlijkse Meet and Greet. Dé kans om kennis te maken met de vijf 'Citriensterren' Registratie aan de bron, Naar regionale oncologienetwerken, Doen of laten? Terugdringen van onnodige zorg, Sturen op kwaliteit en e-Health.
Het Citrienfonds helpt duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg te ontwikkelen. Binnen vijf programma’s werken de umc’s samen met hun netwerk en andere zorgaanbieders aan innovaties die concrete oplossingen bieden voor dringende vraagstukken binnen de gezondheidszorg. Het Citrienfonds, uitgevoerd door de NFU en ZonMw, is speciaal hiervoor door minister Schippers van VWS ingesteld voor de periode van 2014 tot 2018.

Serious game

Registratie aan de bron verzorgt tijdens de Meet and Greet drie workshops. Allereerst wordt de serious game ‘Medisch Centrum Oost’ gespeeld. De game is ontwikkeld om de eenduidige vastlegging gemeengoed te maken in zorginstellingen. Deelnemers van vorig jaar hebben in een workshop al meegedacht over de ontwikkeling van deze game, nu kan iedereen meedoen met het uiteindelijke resultaat. Doe je mee? Deze workshop is geaccrediteerd met twee punten en duurt de hele ochtend. Deelnemers kunnen dus niet meer aan een tweede workshopronde deelnemen.

Plezier

Als tweede workshop verzorgt Registratie aan de bron tijdens de tweede sessie ‘Het plezier van eenduidig vastleggen van zorginformatie’. Registratie aan de bron streeft naar eenduidige en eenmalige vastlegging van zorginformatie tijdens het zorgproces voor meervoudig gebruik. In ziekenhuizen en zorginstellingen worden de principes in de praktijk gebracht. Bijvoorbeeld voor de overdracht van informatie tussen zorgverleners binnen en tussen instellingen en voor automatische aanlevering naar kwaliteitsregistraties. Benieuwd? We ontmoeten je graag bij deze sessie!

Kwaliteitsregistraties

En in de derde workshopronde kun je naar ‘De waarde van automatische aanlevering aan kwaliteitsregistraties’. Registratie aan de bron streeft naar eenduidig en eenmalig vastleggen van zorginformatie voor meervoudig gebruik. Daarom is dit jaar een impuls gegeven aan implementatiepilots waarbij zorginformatie wordt hergebruikt voor automatische aanlevering aan kwaliteitsregistraties, waaronder de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) en de kwaliteitsregistratie voor Parkinson (ParkinsonInzicht). Benieuwd hoe dit verlopen is en wat hergebruik van zorggegevens in de praktijk oplevert voor de zorg en zorgverleners? Je hoort het bij deze sessie!Het hele programma van de Meet and Greet Citrienfonds 2017 vind je hier. En meld je snel aan!