Nieuws

Heeft u zich al ingeschreven voor Van Hippocrates tot datadriven dokter (4 sept. a.s.)?

Publicatie datum: 20 juli 2018
Artificial Intelligence, wat is dat nu precies? Welke rol hebben de CMIO’s en medisch-specialisten in het optimaliseren van informatie-uitwisseling met in- en externe collega’s, met patiënten en andere partijen? Hoe zorgen we ervoor dat het dossier waardenvolle data bevat? En hoe kunnen we die data zo inzetten dat we steeds beter kunnen voorspellen?
Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens Van Hippocrates tot datadriven dokter. Dit congres voor medisch specialisten vindt plaats op dinsdag 4 september a.s. en wordt georganiseerd door Registratie aan de bron, VIPP en Federatie Medisch Specialisten. Er is nogal een aantal (gratis) plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie of schrijf u direct in.

Onder leiding van dagvoorzitter Emma Bruns (arts in opleiding chirurgie in Noordwest Ziekenhuisgroep, onderzoeker, schrijver en publicist) komen artsen Joost Huiskens, Marc Seelen, Esther Verstraete, Iris Verberk, Guido van den Broek, Jan Jaap Visser, Bart Geerts, Gabrielle Speijer, Lieke Welling, Joyce van Dijk en Jeroen Becker aan het woord. Zij delen hun visie, vertellen over wat hun drijft en welke resultaten ze boeken, maar ook over de hobbels die zij ervaren. Samen geven zij de congresbezoekers een beeld van wat er zoal speelt en gaat spelen rond informatie-uitwisseling, ICT, Registratie aan de bron en VIPP, en hoe medisch specialisten daarop in kunnen spelen. Het congres wordt afgesloten door filosoof/cabaretier Paul Smit. Hij studeerde af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn en bevindt zich in de frontlinie van de neurowetenschap. Ook dankzij zijn bijdrage keren specialisten hopelijk huiswaarts met een frisse blik en nieuwe inzichten.

Accreditatie is aangevraagd.