Nieuws

E-learingmodules klaar voor implementatie

Publicatie datum: 10 juli 2016
Onder leiding van medisch informatiekundige van het AMC Ronald Cornet wordt hard gewerkt aan een e-learningprogramma Registratie aan de bron. Het doel van het programma is zorgprofessionals en zorginstellingen bewust maken van de ambitie, de voordelen, maar ook de consequenties van het eenmalig gestructureerd en gecodeerd vastleggen van gegevens.
Het programma bestaat uit korte modules van vijf tot tien minuten. Er zijn er op dit moment drie in de maak: een algemene module over registratie aan de bron, een module over het nieuwe registreren en een modulen over de Basisgegevensset Zorg.

Over deze modules is aan een brede groep zorgprofessionals feedback gevraagd. Deze feedback wordt op dit moment verwerkt. Het streven is om de modules in de tweede helft van dit jaar in de leeromgeving van een of twee pilotziekenhuizen te implementeren. Tegelijk daaraan start de verdere uitrol.Als de modules klaar zijn, kunnen ze zowel binnen de eigen leeromgeving van instellingen als via de Registratie aan de bron-site gebruikt worden.