Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Bekijk hem in de
webbrowser
 
Nieuwsbrief, april 2017
Dit is nieuwsbrief nummer 5 van Registratie aan de bron. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuws, achtergronden, goede voorbeelden en tools die in het kader van het programma ontwikkeld zijn.
 
Versnellingsprojecten Jaar van de Transparantie afgesloten - Artsen  roepen collega’s op mee te doen
Versnellingsprojecten Jaar van de Transparantie afgesloten - Artsen roepen collega’s op mee te doen
'Er is een onwijs goede start gemaakt. De projecten leveren een hele mooie bijdrage aan waar wij mee bezig zijn: transparantie. En ze blijken nu ook betrouwbare en vergelijkbare info op te leveren.' Zo reageert Willemijn Krol, programmacoördinator Transparantie Kwaliteit van Zorg van Zorginstituut Nederland, op de vijf versnellingsprojecten, die tijdens een afsluitende bijeenkomst op 15 maart werden gepresenteerd.
Lees meer
 
Deelnemers VIPP getraind in Basisgegevensset Zorg  
Deelnemers VIPP getraind in Basisgegevensset Zorg
Wat komt er kijken bij de implementatie van de Basisgegevensset Zorg (BgZ)? Donderdagmiddag 6 april stond het antwoord op deze vraag centraal bij de eerste training Basisgegevensset Zorg in het NBC in Nieuwegein.
Lees meer

 

   
 
Verpleegkundige overdracht: van pdf naar epd  
Verpleegkundige overdracht: van pdf naar epd
In de regio Nijmegen leveren zo'n 25 zorginstellingen binnen 24 uur na ontslag van een patiënt een pdf op met de medische en verpleegkundige overdrachtsgegevens.
Lees meer

 

   
 
Snel en compleet zicht op medicatie  
Snel en compleet zicht op medicatie
Medicatie-incidenten komen nog teveel voor. Het terugdringen daarvan is hét doel van de nieuwe standaard Medicatieproces die in de loop van 2017 wordt opgeleverd voor zorgbrede implementatie.
Lees meer

 

   
 
Engelse versie Architectuurdocument beschikbaar  
Engelse versie Architectuurdocument beschikbaar
De Engelse vertaling van volume I van het Architectuurdocument Registratie aan de bron is vanaf nu beschikbaar.
Lees meer

 

   
 
Consultants delen kennis en ervaringen  
Consultants delen kennis en ervaringen
'Ik vond het gisteren een erg leuke club mensen bij elkaar en de organisatie is bevlogen, precies wat er nodig is!' Dat was de reactie van een van de deelnemers tijdens de consultantsbijeenkomst van 23 maart. De nadruk tijdens de bijeenkomst lag op het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen.
Lees meer

 

   
 
AGENDA
20 juni 2019
Registratie aan de bron implementeren, hoe doe je dat? Congres Architectuur in de zorg
Gé Klein Wolterink spreekt aan de hand van een implementatiemodel over alle aspecten die bij een concrete implementatie aan de orde zijn. Hij vertelt over de noodzakelijke gedragsverandering bij het registreren van gegevens en de functionele eisen die worden gesteld aan de informatiesystemen om de zorgverlener hierin te ondersteunen.
Lees meer
10 juli 2019
Meet Up voor ICT-leveranciers
Het Informatieberaad Zorg organiseert een grootschalige Meet Up voor ICT-leveranciers en voor mensen die betrokken zijn bij de VIPP-programma’s.
Lees meer
Nieuwsbrief Registratie aan de bron
Het programma Registratie aan de bron brengt vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit. Heeft u suggesties? We ontvangen ze graag via info@registratieaandebron.nl.
 
Aanmelden | Afmelden | Disclaimer