Toggle sidebar

Nieuws

20 maart 2018

Verhalen van de werkvloer: VWS en Informatieberaad Zorg bezoeken Registratie aan de bron in LUMC

Hoe krijgt Registratie aan de bron in de praktijk vorm? Een delegatie van VWS en deelnemers van het Informatieberaad Zorg bezochten op dinsdag 20 maart het LUMC, om dat te zien en te horen.

20 maart 2018

Dokter met lef: dr. Lieke Welling (LUMC)

Registratie aan de bron kan niet zonder zorgverleners met lef. Wij zetten hen graag in de schijnwerpers – om te laten zien hoe zij werken aan complete zorginformatie die altijd beschikbaar is voor patiënten en zorgverleners. Een van hen is dr. Lieke Welling, programmaleider Registratie aan de bron in het LUMC en chirurg-oncoloog.

13 maart 2018

Zorginformatie altijd en overal beschikbaar: gebruik BgZ zal flinke stap voorwaarts zijn

Zowel in een boeiend artikel in De Groene Amsterdammer als in Skipr wordt deze week benadrukt hoe belangrijk het is dat zorgverleners overal kunnen beschikken over de juiste zorginformatie, om zo veilige en goede zorg te kunnen geven aan patiënten.

5 maart 2018

Jaarmagazine 2017

Dichter bij de zorg was het Registratie aan de bron-motto in 2017. Dat we daarin geslaagd zijn laten we zien in dit Jaarmagazine 2017.

22 februari 2018

In De Medisch Specialist: Eenduidig vastleggen van zorginformatie in de palliatieve zorg

19 februari 2018

Serious game met alle deelnemers Meet Up Informatieberaad Zorg

Door de game zelf ervaren hoeveel gedoe het scheelt als je gegevens gestructureerd op de juiste plaats vastlegt en collega’s dat ook doen

14 februari 2018

Volop raakvlakken tussen MedMij, Registratie aan de bron, VIPP en Medicatieproces

‘Jullie komen in die zorginstellingen. Het is goed te weten wat er gebeurt, wat er op je afkomt en wat jullie daarin kunnen doen.’ ‘Als programma’s staan we hier met elkaar, omdat we als programma’s elkaar nodig hebben.’ Zo’n twee honderd consultants en leveranciers kwamen op 8 en 13 februari in Utrecht bij elkaar om meer te horen over MedMij, Registratie aan de bron, VIPP en Medicatieproces - en over wat deze vier programma’s bindt.

Algemeen, 19 januari 2018

Basisgegevensset Zorg wordt de standaard

Het Informatieberaad Zorg heeft de Basisgegevensset Zorg (BgZ) en het model van de Zorginformatiebouwstenen (zib’s) vastgesteld als landelijke standaarden voor de uitwisseling van patiëntendata. Dat is een belangrijke mijlpaal voor Registratie aan de bron en alle partijen die daaraan deelnemen.

24 november 2017

Dichter bij de zorg op ‘Meet and Greet’ bij Citrienfonds

De serious game Medisch Centrum Oost werd gespeeld, we vertelden over het direct aanleveren aan kwaliteitsregistraties en over het plezier van eenmalig en eenduidig vastleggen, kortom: Registratie van de bron was enthousiast aanwezig op de Meet and Greet van het Citrienfonds op vrijdag 17 november in Zeist.

17 november 2017

Aanlevering kwaliteitsregistratie hoofd-halstumoren in twee umc’s aangepakt

In de afgelopen periode werden twee projecten over de kwaliteitsregistratie van de zorg voor hoofd-halstumoren opgeleverd. Een van het Maastricht UMC+ en een van het Radboudumc.

NFU NVZ Nictiz V&VN Federatie Medisch Specialisten