Toggle sidebar

Nieuws

18 September 2018

Grondlegger Registratie aan de bron in Zorgvisie: Overheid moet ict standaard in zorg afdwingen

Nederland loopt achter op het gebied van adequate uitwisseling van gegevens in de zorg, en het is tijd dat de overheid ingrijpt.

Algemeen, BgZ, 13 September 2018

‘Patiënt moet zich geen zorgen hoeven maken of basisgegevens wel bekend zijn’

‘Een patiënt moet zich geen zorgen hoeven maken over de vraag of je basisgegevens zoals je allergieën en je medicatie wel bekend zijn bij je zorgverlener. Dat is wat mij betreft de belangrijkste waarde van de Basisgegevensset Zorg', stelt nefroloog en CMIO Marc Seelen van het UMCG.

11 September 2018

Registratie aan de bron gaat door: Citrienfonds krijgt vervolg

Ook na 2018 gaat Registratie aan de bron door met het werken aan betere zorg door eenduidige en eenmalige vastlegging van zorginformatie voor meervoudig gebruik dagelijkse praktijk te maken. In het hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg 2019-2022 is 20 miljoen beschikbaar gesteld voor een vervolg van het Citrienfonds.

7 September 2018

Dokters nemen leiding in ICT-vraagstukken

ICT en de medische staf zijn in de ziekenhuizen veelal nog twee gescheiden werelden. Op dinsdag 4 september lieten 200 dokters zien dat zij zich actief met ICT willen bemoeien. Niet langer willen zij het aan anderen over laten hoe de digitale inrichting en ondersteuning van hun werk eruit ziet. Belangrijk, want ICT kan de zorg enorm vooruit helpen maar ook enorm belemmeren.

29 August 2018

Volle bak bij congres Van Hippocrates tot datadriven dokter (max. aantal deelnemers bereikt)

Met ruim tweehonderd deelnemers heeft het congres dat Registratie aan de bron, VIPP en FMS organiseren voor medisch specialisten een maximum aantal deelnemers bereikt. Helaas kunt u zich niet meer aanmelden. Bent u medisch specialist en wilt u meer weten over Registratie aan de bron of VIPP? Neem contact op, we gaan graag met u in gesprek!

20 July 2018

Heeft u zich al ingeschreven voor Van Hippocrates tot datadriven dokter (4 sept. a.s.)?

Artificial Intelligence, wat is dat nu precies? Welke rol hebben de CMIO’s en medisch-specialisten in het optimaliseren van informatie-uitwisseling met in- en externe collega’s, met patiënten en andere partijen? Hoe zorgen we ervoor dat het dossier waardenvolle data bevat? En hoe kunnen we die data zo inzetten dat we steeds beter kunnen voorspellen?

12 July 2018

Verpleegkundige met lef: CNIO Frida van de Klippe - van Dam (Isala)

Omdat Registratie aan de bron niet kan zonder zorgverleners met lef, zetten we de schijnwerper op Isala's CNIO Frida van de Klippe - van Dam. Deze Chief Nursing Information Officer is een verpleegkundige met lef!

12 July 2018

Alle informatie over de Basisgegevensset Zorg (BgZ) bij elkaar

De Basisgegevensset Zorg (BgZ) is ontwikkeld om goede overdracht van patiëntgegevens zo praktisch en snel mogelijk realiteit te maken. Steeds meer partijen implementeren deze landelijke standaard met voorrang in in hun systemen, en dat geeft focus. Wij hebben nu alles over de BgZ bij elkaar gezet.

3 July 2018

Beslisondersteuning in ICT & Health

De Registratie aan de bron-pilot Beslisondersteuning start deze zomer, en ICT & Health schrijft erover.

3 July 2018

Congres: Van Hippocrates tot datadriven dokter - 4 september a.s

Bent u medisch specialist? Schrijf u in voor dit congres, georganiseerd door Registratie aan de bron, VIPP en Federatie Medisch Specialisten.

NFU NVZ Nictiz V&VN Federatie Medisch Specialisten