Toggle sidebar

Serious game: slim zorginformatie vastleggen in het bijna-echt

Meemaken hoe prettig het is om alle zorginformatie maar één keer te hoeven vastleggen? In de huid van een patiënt kruipen en merken hoe fijn het is als jouw medische informatie snel beschikbaar is? Dat kan met de serious game van Registratie aan de bron.

In de game spelen de deelnemers een ziekenhuis-in-het-klein na. Patiënten vinden hun weg langs assistenten, verpleegkundigen en artsen. Al deze professionals leggen in het epd hun zorginformatie vast. Deelnemers ondervinden aan den lijve hoe het is als ze steeds opnieuw informatie moeten geven, uitvragen, opzoeken en noteren. Ze worden uitgedaagd om na te denken hoe ze zorginformatie slimmer en gemakkelijker kunnen vastleggen. En hoe ze de informatie kunnen hergebruiken.

Wennen

Registratie aan de bron ontwikkelde de game om professionals in het ziekenhuis kennis te laten maken met de meerwaarde het van eenduidig vastleggen van zorginformatie voor meervoudig gebruik. Dat kunnen professionals van verschillende disciplines zijn: dokters, verpleegkundigen, ict-adviseurs, zorgadministrateurs. De game helpt hen om aan de nieuwe manier van werken te wennen. De serious game is een van de manier waarop Registatie aan de bron de implementatie van deze nieuwe manier van werken ondersteunt.

De game kan ingezet worden:

· in de strategiefase voor een nieuw epd;

· bij optimalisatie van het huidige epd of zorgproces;

· als twee ziekenhuizen hun processen harmoniseren;

· bij een afdelingsdag of teamuitje, want de game is ook gewoon leuk en leerzaam.

Voor wie is de game?

Met collega’s die zelf zorginformatie vastleggen en/of hergebruiken of met mensen die daarmee te maken hebben vanuit hun werk in bijvoorbeeld de zorgadministratie, epd-implementatie, ICT of vanuit
een andere (beleids)rol.

Wat zijn de kosten?

Per spel zijn er één of twee begeleiders nodig. Wanneer er externe spelbegeleiders nodig zijn, dan worden de kosten van de begeleider(s) doorberekend.

Op welke locatie wordt het spel gespeeld?

Het spel kan overal gespeeld worden. Nodig zijn de gamekit, acht tafels en ongeveer twintig stoelen, een flipover en een spelbegeleider. De zaal is bij voorkeur >40m2 groot omdat de deelnemers veel bewogen wordt in het spel.

Meer weten of de game spelen?

Na de zomer maken we een promotiefilm die een goede indruk van de game zal geven. Tot die tijd kun je je laten voorlichten door één van de spelbegeleiders of kun je je vragen stellen aan deelnemers die de game eerder al gespeeld hebben. Ook kunnen we je het spel laten zien. Wil je echt ervaren hoe het spel werkt, dan kun je de game meespelen in één van onze open spelrondes.

Meer info over de game? Mail naar info@registratieaandebron.nl

NFU NVZ Nictiz