Doeboek Kwaliteitsregistraties

  • #Hergebruikzorginformatie

Wil je een kwaliteitsregistratie optimaliseren? Ons Doeboek Kwaliteitsregistraties beschrijft de werkwijze om te komen tot een kwaliteitsregistratie die je volledig uit het epd kunt halen.

 

Een duurzame kwaliteitsregistratie is samengesteld uit gegevens die sowieso worden vastgelegd als onderdeel van het reguliere zorgproces. Registratie vindt zo veel mogelijk plaats op basis van zorginformatiebouwstenen (zibs). De aanlevering van de kwaliteitsregistratie gebeurt rechtstreeks vanuit het elektronisch patiëntendossier.

 

Het Doeboek Kwaliteitsregistraties versie 1.0 is juni 2019 opgeleverd. De FMS heeft onze werkwijze overgenomen en werkt nu systematisch aan het verduurzamen van kwaliteitsregistraties. Kijk op de site van de FMS voor meer informatie.

Stap één bij het verduurzamen van een kwaliteitsregistratie is een analyse van het zorgproces. Daarvoor hebben we de Handleiding analyse zorgproces ontwikkeld. Aan de hand van die analyse wordt de bestaande gegevensset kritisch onder de loep genomen in relatie tot de patiëntgegevens die als onderdeel van het zorgproces worden geregistreerd. Zo kom je tot een concept-dataset voor de verduurzaamde kwaliteitsregistratie.

 

Analysesjabloon

De concept-dataset wordt daarna bekeken op compatibiliteit met de beschikbare zibs. Hiervoor heeft Registratie aan de bron een analysesjabloon in Excel ontwikkeld. Voor informatieanalisten die dit uitvoeren is een aparte handleiding beschikbaar met instructies over de toepassing van het analysebestand. Het analysebestand en de handleiding kun je hieronder downloaden.

deze handleiding wordt momenteel gereviseerd (juni 2021)

Wil je aan de slag? Onze adviseurs werken dagelijks aan projecten in de praktijk. Zij delen graag hun ervaring met je. Neem daarvoor contact op met Iris van Grunsven via 0629230817, of stuur haar een mail.
Mail Iris

We horen graag van je.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.