Handleiding analyse zorgproces

  • #Hergebruikzorginformatie
  • #BgZenzibsimplementatie

Dit document is een handleiding voor het uitvoeren van een zorgprocesanalyse. Zo’n analyse geeft inzicht in de benodigde activiteiten en de betrokken personen bij het zorgproces rond een bepaalde aandoening. Het doel is te komen tot een set van gegevens die minimaal nodig zijn voor het leveren van goede zorg. Deze minimale gegevensset kan gebruikt worden als uitgangspunt voor het definiëren van datasets voor specifieke usecases, zoals kwaliteitsregistraties, patiëntoverdracht en onderzoek.

 


Animatie 

In deze korte video wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om het zorgproces centraal stellen, welke stappen je daarvor moet ondernemen en wat het oplevert. 

 

Media

Verdiepingssessie

Op 15 april jl. hebben we ook een Verdiepingssessie over dit onderwerp georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie. Je kunt de Verdiepingsessie hieronder terugkijken. 

Media

Doeboek

Het Doeboek kwaliteitsregistraties beschrijft de werkwijze om te komen tot een duurzame kwaliteitsregistratie. Duurzaam wil zeggen: de kwaliteitsregistratie is samengesteld uit gegevens die sowieso worden vastgelegd als onderdeel van het reguliere zorgproces. Registratie vindt zo veel mogelijk plaats op basis van zorginformatiebouwstenen (zibs). De aanlevering van de kwaliteitsregistratie gebeurt rechtstreeks vanuit het elektronisch patiëntendossier.

 

Doeboek versie 1.0 is juni 2019 opgeleverd.

 

Bekijk hier het Doeboek

 

Bekijk hier de Analyse zorgproces cataract

Wil je aan de slag? Onze adviseurs werken dagelijks aan projecten in de praktijk. Zij delen graag hun ervaring met je. Neem daarvoor contact op met Iris van Grunsven via 0629230817, of stuur haar een mail.
Mail Iris

We horen graag van je.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.