Toggle sidebar
1 oktober 2019

Nieuwe programmaleider Registratie aan de bron

Carolien Bouma is benoemd tot de nieuwe programmaleider voor Registratie aan de bron. Zij start 1 oktober in deze functie. Carolien heeft vele jaren strategische beleidservaring in de wetenschap en curatieve- en preventievezorgsector.

Nieuwe programmaleider Registratie aan de bron

Ze werkte bij het UMC Utrecht, ZonMw en de laatste jaren bij de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) als coördinerend beleidsadviseur en plaatsvervangend directeur / MT-lid. Carolien is zeer bekend met het programma omdat zij vanuit de NFU nauw betrokken is geweest bij het ontstaan en de groei van het programma.

Carolien: “Verbeteren van de zorg is wat mij drijft. Het mooie van dit programma is dat het de registratielast voor de zorgprofessionals daadwerkelijk kan helpen verminderen en het bovendien de kwaliteit van de gegevens en de uitwisselbaarheid verbetert. Zo blijft er meer tijd over voor waar het daadwerkelijk over gaat: het goede gesprek met de patiënt. De komende jaren ga ik mij volop inzetten om de implementatie van het principe van Registratie aan de bron te realiseren.”

Onze huidige programmaleider, Joyce Simons, die vanaf eind 2015 bij Registratie aan de bron betrokken was, neemt in oktober afscheid. Onze dank gaat uit naar alles wat zij de afgelopen jaren heeft gedaan om het programma stevig op de kaart te zetten en draagvlak te creëren voor het principe van Registratie aan de bron bij vele zorgpartijen in Nederland.

Je kan op 30 oktober nader kennis maken met Carolien. Dan is zij aanwezig bij de Masterclass - Zorginformatie altijd en overal voor iedereen beschikbaar maken, hoe doe je dat?. Wil je meer weten over het programma Registratie aan de bron of de Masterclass, neem dan contact met ons op via info@registratieaandebron.nl.

NFU NVZ Nictiz V&VN Federatie Medisch Specialisten