Toggle sidebar

Nieuws

Algemeen, 6 december 2016

Helpt gaming bij het invoeren van eenduidig en eenmalig vastleggen?

Registratie aan de bron gaat niet alleen over technische aanpassingen, zorginformatiebouwstenen en informatiestandaarden. Het gaat minstens zozeer over een andere manier van werken. Hoe zorgen we dat zorgverleners eenmalig en eenduidig gaan vastleggen? Hoe maken we dat zo gemakkelijk mogelijk? Hoe kunnen we de noodzaak daarvan onderbouwen? En vooral… zou een game daarbij kunnen helpen?

Algemeen, 30 november 2016

Eerst moet die olifant de kamer uit

Zorgverleners willen graag meewerken aan Registratie aan de bron, betoogden Lieke Welling (midden) en Marc Seelen (links) tijdens de de Meet&Greet-dag van het Citrienfonds. Maar dan moet het wel gaan om registratie die nodig is voor goede zorg, en niet méér. Oh ja, en noem het alsjeblieft geen 'registratie'.

Algemeen, 9 november 2016

Epd-leveranciers omarmen Architectuurdocument

Vertegenwoordigers van epd-leveranciers ChipSoft, Epic, Nexus en Cerner hebben met instemming gereageerd op het in november vastgestelde Architectuurdocument. Dat document beschrijft de grondbeginselen van de zorginformatiebouwstenen (zibs) en hoe ze gebruikt kunnen worden in de praktijk van de zorg.

Algemeen, 9 november 2016

Consultants met Registratie-aan-de-bronervaring op de site

Consultants met kennis van Registratie aan de bron, die ervaring hebben met een Registratie-aan-de-bronproject, worden voortaan vermeld op deze website. Daarmee worden umc's en ziekenhuizen ondersteund in hun keuze voor externe deskundigheid.

Algemeen, 4 november 2016

Archituurdocument vastgesteld en beschikbaar

'In de afgelopen jaren hebben we veel tijd besteed aan het ontwikkelen van zorginformatiebouwstenen (zibs). Maar het is ook belangrijk om ondersteuning te bieden bij hoe je die zibs nu in de praktijk gebruikt. Dat staat in dit Architectuurdocument.'

Algemeen, 6 oktober 2016

Films programmadag online

Kon u niet bij de Registratie aan de bron-programmadag van 29 juni 2016 zijn? Geen probleem! U kunt nu alle presentaties en een korte sfeerimpressie terugkijken.

Algemeen, 6 oktober 2016

E-learning Registratie aan de bron: waarom gestructureerd vastleggen

De eerste drie e-learningmodules van Registratie aan de bron zijn klaar. In een kleine twintig minuten worden zorgverleners zich bewust van het 'waarom' van gestructureerd gegevens vastleggen. Daarmee is een belangrijk hulpmiddel voor de implementatie van Registratie aan de bron beschikbaar gekomen.

Algemeen, 6 oktober 2016

Prinsjesdag geeft startschot VIPP-programma

Minister Schippers heeft 105 miljoen euro uitgetrokken voor het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP). Voor het programma is de Basisgegevensset Zorg een belangrijk uitgangspunt.

Algemeen, 6 oktober 2016

Kwartiermaker NVZ voor Registratie aan de bron van start

Sinds 1 oktober 2016 werkt Matthias Mieth als kwartiermaker NVZ voor Registratie aan de bron. Matthias gaat de stand van zaken bij algemene ziekenhuizen en andere NVZ-leden in kaart brengen.

Algemeen, 6 oktober 2016

Informatiestandaard Medicatieproces gaat testfase in

Medicatiegegevens moeten beter en overzichtelijk vastgelegd en uitgewisseld worden om veilig medicijngebruik zeker te stellen, daarover is iedereen het eens. De informatiestandaard Medicatieproces wordt nu getest.

NFU NVZ Nictiz V&VN Federatie Medisch Specialisten