De mensen achter
Registratie aan de bron


 • Carolien Bouma

  Programmaleider
  Carolien Bouma

  Sinds september 2019 is Carolien Bouma programmaleider van Registratie aan de bron. En daar is ze op haar plek. Carolien neemt een schat aan beleidservaring mee, opgedaan in de wetenschap en curatieve en preventieve zorgsector. Zij is vastbesloten de zorg verder te helpen door gestructureerde, digitale gegevensuitwisseling in de zorg te stimuleren en faciliteren. Haar positieve benadering zet mensen in beweging. Of het nu stakeholders, bestuursleden, onderzoekers, zorgprofessionals of patiënten zijn, haar energie is gericht op samen en vooruit.

   

 • Lana Aziz

  Adviseur kwaliteitsregistraties
  Lana Aziz

  Lana Aziz is adviseur in de gezondheidssector en sinds maart 2020 aan boord bij Registratie aan de bron. "Het primaire zorgproces zodanig faciliteren zodat zorgprofessionals zo min mogelijk worden belast met administratieve rondslomp is een belangrijke drijfveer in mijn werk." Lana werkt dan ook graag mee als verbindende factor om partijen bijeen te brengen en samen de uitdaging aan te gaan om zorginformatie, daar waar mogelijk, gestructureerd vast te leggen en te verduurzamen met minimale administratieve lasten voor de zorgprofessional.

   

   

 • Larissa Frank

  Adviseur gedragsverandering
  Larissa Frank

  Larissa Frank is adviseur/veranderkundige en sinds april 2020 betrokken bij Registratie aan de bron. Ze neemt een schat aan ervaring mee, Larissa is vijfentwintig jaar actief in de gezondheidszorg en werkte bij zowel ziekenhuizen, (semi-)overheid en zorgverzekeraar. "In de fase waarin het programma zich nu bevindt, is het ervaring opdoen met overdracht van zorginformatie tussen ziekenhuizen een belangrijk aandachtspunt. Vanuit mijn rol vind ik het mooi om een steentje bij te dragen aan het versnellen van dit proces en daarmee het beter maken van de zorg.” 

   

   

 • Hilde Schwantje

  Gamecoordinator en adviseur kwaliteitsregistratie
  Hilde Schwantje

  Hilde heeft haar ervaring met digitale transformatie in de gezondheidszorg opgedaan tijdens haar inzet bij de implementatie van het elektronisch patiëntendossier in verschillende ziekenhuizen. Met haar frisse blik en oog voor mogelijkheden weet zij de vinger op de zere plek te leggen en ondersteunt zij betrokkenen in het optimaal benutten van hun potentie.

 • Gé Klein Wolterink

  Adviseur BgZ- en zibs-implementatie
  Gé Klein Wolterink

  Gé Klein Wolterink is sinds 2014 als inhoudelijk expert betrokken bij Registratie aan de bron. Hij heeft jarenlange ervaring met standaarden, informatievraagstukken en architectuur op het gebied van informatie-uitwisseling in de zorg en heeft op dat vlak diverse opdrachten uitgevoerd voor o.a. Nictiz, IHE, NFU, NVZ en verschillende RSO’s. Gé houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen, vastleggen en delen van kennis en ervaring, nodig om zibs en de BgZ in de praktijk te implementeren en daadwerkelijk te gebruiken.

 • Yoen van der Linden

  Adviseur kwaliteitsregistraties
  Yoen van der Linden

  ‘Het zorgproces centraal’ is het stokpaardje van Yoen van der Linden. Het zorgproces in kaart brengen is het enige juiste begin om hergebruik van zorginformatie mogelijk te maken. Yoen is sinds 2016 actief binnen Registratie aan de bron, met als focus hergebruik van zorginformatie ten behoeve van kwaliteitsregistraties. Eind 2015 heeft Yoen haar witte jas uitgetrokken en probeert zij de zorg beter te maken voor zorgprofessionals en patiënten. Tegenwoordig is Yoen werkzaam als adviseur, met name op het snijvlak van de zorg en de ICT.

   

 • Elise van den Dool

  Secretaresse
  Elise van den Dool

  Elise van den Dool is vanaf zomer 2020 als secretaresse verbonden aan het programma Registratie aan de bron. Ze is enthousiast, betrokken, mensgericht én resultaatgericht. En dat zijn nou precies eigenschappen waar we blij van worden. Elise heeft ruime ervaring als (directie-)secretaresse in zowel de zorg als het bedrijfsleven en zorgt voor naadloze ondersteuning op secretarieel, facilitair en administratief gebied. 

   

 • Iris Hanegraaf

  Programma secretaris
  Iris Hanegraaf

  Iris Hanegraaf is sinds februari 2019 betrokken bij het programma. Als secretaris is zij de spin in het web. Zij zorgt voor structuur in het programma zodat het programma op alle fronten loopt. Zij weet door haar slimme en daadkrachtige optreden mensen te verbinden en motiveren en ondersteunt het programma daar waar nodig.

 • Christine van der Aa

  Informatieanalist
  Christine van der Aa

  Als klinisch informaticus werkt Christine van der Aa aan verbetering van de zorg-ICT door analyse en adviezen op het gebied van standaardisatie, interoperabiliteit en datakwaliteit. Christine is specialist in data-, informatie- en procesanalyse, zorginformatiebouwstenen (zibs), Basisgegevensset Zorg (BgZ), Ziekenhuis Referentiearchitectuur (ZiRA), interoperabiliteit, terminologieën en tekstredactie.